De historie van De Jump: jubilea 

Door de jaren heen heeft de vereniging belangrijke mijlpalen in het bestaan gevierd. Zo werd het 20-jarig bestaan gevierd met de organisatie van de zogenaamde 'nederlaagwedstrijden' waar de degens werden gekruist met bridgeverenigingen uit de omgeving en met een bezoek aan de musical 'Heerlijk duurt het langst'. Met het 25-jarig bestaan gingen de leden naar de Snip en Snap revue in Carré die 'Van toen tot thans' heette om daarna wat te eten bij De Zoete Inval. Bij het 30-jarig bestaan stond een Scandinavisch buffet in Hotel Royal en bij het 40-jarig bestaan stond een koud buffet in de Abeel  klaar. Het 50-jarig bestaan werd in 1996 groots gevierd op partyboot Alcmaria, waarbij meer dan 100 mensen aanwezig waren. Het hele programmaboekje inclusief alle liedjes, foto's e.d. zijn op deze pagina terug te vinden. Het 55-jarig bestaan werd in 2001 met buffet en bridgedrive gevierd in partycentrum De Planeet. Het meest recente feest, is ons 70-jarig jubileum die we zaterdag 24 september jl. hebben gevierd. Foto's, boekje en alles wat er verder mee te maken heeft, plaatsen we op deze pagina.

 

Het 20-jarig jubileum werd gevierd op 24 april 1967 gevierd met een bezoek aan de musical 'Heerlijk duurt het langst', waarna men bij elkaar kwam in het clublokaal 'De Poort van Velsen'. Hier werden vervolgens in een serie van 7 weken, de zogenaamde 'Nederlaagwedstrijden' gehouden, waar de degens werden gekruist met bridgeverenigingen uit de omgeving. Waar die onheilspellend klinkende naam vandaan komt, moeten we nog eens achterhalen.

 

 

 

Van het 40-jarig jubileum dat op zaterdag 20 september 1986 werd gevierd, is een leuk verslagje van Wijnand Doornenbal bewaard gebleven. Het feest werd gevierd in de Abeel, waar in het begin van de middag een bridgedrive werd gehouden, waarna een koud buffet het begin van de feestavond inluidde. Nog geen rekenprogramma in die jaren, maar wel een rekenteam dat zich na de drive even terugtrekt om de uitslag uit te rekenen. Leuk om te lezen is bijvoorbeeld ook het detail dat een bod onverstaanbaar is, omdat een bitterbal wat heter was dan gedacht. Zoiets zie je voor je.

 

 

Hiernaast zie je het programmaboekje dat werd uitgereikt bij het 50-jarig bestaan van onze club. Als je deze aanklikt, krijg je het volledige programma, het welkomstwoord van de voorzitter, de terugblik van de secretaris, de liedjes en gedichten en foto's te zien. Dit boekje is een monumentje op zich.

 

 

 

 

Ons 70-jarig jubileumfeest

Zaterdag 24 september vierden we de 70ste verjaardag van De Jump. Een dag die in het teken stond van een leuke integrale bridgedrive, een uitgebreid warm en koud buffet met ijs toe, met magie, muziek en vooral ook sfeer en gezelligheid. Als we de meningen zo eens peilen, is iedereen die erbij aanwezig was, het daarover eens.

Op deze dag werd ook een boekje uitgereikt met het programma en met een stukje geschiedenis van  onze club.