De Technische Commissie van bridgeclub De Jump

 

     

De TC bestaat thans uit: José Twisk, Hennie van Lieren, Marja Verheij, Jaap Wijker en Jan van der Werff (foto's volgen).

De TC is een onmisbare schakel in onze (of elke) bridgevereniging. De commissie is verantwoordelijk voor een goed verloop van de competities en bridge-evenementen zoals de zondagmiddagdrive en de zomercompetitie. Ze zorgt voor het wedstrijdschema en voor het klaarzetten van de tafels. Ze heeft het beheer van de computer en de printer en al het overige materiaal en draagt ook nog eens zorg voor een snelle publicatie van de wekelijkse uitslagen.

Daarnaast (al gaat dat in goed overleg met de leden) is de TC in principe verantwoordelijk voor de indeling van de externe viertallenteams. En er is meer (het wordt bijna een dagtaak), de TC zorgt voor de beschikbaarheid van de juiste softwareversie van het NBB rekenprogramma en de goede staat van onze bridgemates en bridgekoffers. Ook de arbitrage wordt in één adem met de technische commissie genoemd, al hoeven onze arbiters hier geen deel van uit te maken.

Belangrijk om te melden is ook dat ze zich bezighoudt om ervoor te zorgen dat we iedere maandag bij voorkeur geen stilzit hebben, door het tijdig uitnodigen van invallers. Dit kan alleen goed werken als een ieder die niet aanwezig kan zijn, zich ook bijtijds afmeldt. Dat gebeurt helaas niet altijd en dan is het ook weer dezelfde TC die ervoor zorgt dat het wedstrijdschema op het allerlaatste moment wordt aangepast.